Les obres del jardí arquitectònic de la Cripta de la Colònia Güell viatgen a París

31-08-2021

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i el Musée d’Orsay de París estan col·laborant en l’organització d’una exposició dedicada a l’arquitecte Antoni Gaudí, que es presentarà a Barcelona del 18 de novembre de 2021 al 6 de març de 2022 i posteriorment, viatjarà a París on es podrà veure de l’11 d’abril al 24 de juliol de 2022.

Aquesta exposició conjunta oferirà una nova visió de l’artista com a figura única, però no aïllada, i situarà l’obra de Gaudí en el seu context local i internacional; mirarà de crear una dialèctica entre l’obra gaudiniana i la d’altres creadors contemporanis, sigui en l’àmbit del disseny, de l’arquitectura, de l’art o de la cultura en general. Evocarà l’entorn social, polític i econòmic de la Barcelona de la fi del segle XIX i principis del XX, de la qual Gaudí és un dels grans protagonistes i sens dubte, el màxim intèrpret.

Per tal de poder organitzar aquesta exposició des del MNAC i el Musée d’Orsay han sol·licitat al Consorci de la Colònia Güell algunes obres relacionades amb les restes de material d’obra que Gaudí havia d’utilitzar per a la construcció de l’església de la Colònia Güell, però que a abandonar la seva construcció van quedar dipositades al voltant de la Cripta i ara conformen el nou jardí arquitectònic de la Cripta de la Colònia Güell.

Sis peces (3 bases, 2 fust i 1 capitell) que conformen una columna de basalt no utilitzada per Gaudí per a la construcció de l’església de la Colònia Güell, són les obres sol·licitades per ser exposades al MNAC de Barcelona, i al Musée d’Orsay de París.

I pel que fa a l’exposició només al MNAC de Barcelona, s’han sol·licitat també dues peces (1 base i 1 fust) que conformen una columna de pedra calcària no utilitzada per Gaudí per a la construcció de l’església de la Colònia Güell.

El consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Institut Català del Sòl de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, que té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.