Renovació del Pla de senyalització de la visita turística a la Cripta de la Colònia Güell

11-05-2023

El Consorci de la Colònia Güell, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, han renovat la senyalització de la ruta de la visita turística de la Cripta i el conjunt de la Colònia Güell.

En la renovació realitzada s’han substituït els 17 punts que formen part del circuit de la visita al conjunt de la Colònia Güell i la Cripta de Gaudí. A més, també s’han substituït els diferents plànols d’ubicació i tòtems informatius, que ubicats en els diferents punts d’arribada a la Colònia: sortida dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, pàrquing per a cotxes i autocars, parada de bus, i les portes del Centre d’Interpretació i la Cripta.

Com a novetat, s’ha incorporat un codi QR en cada cartell i rètol nou, aportant més informació sobre la història de cadascun dels punts que es destaquen en la visita turística.

Aquesta renovació s’ha dut a terme amb el suport del Ministerio de Cultura y Deporte, que ha atorgat al Consell Comarcal del Baix Llobregat una subvenció per import de 9.891,75 euros en el marc de les Ajudes per a projectes de conservació, protecció i difusió de béns declarats Patrimoni Mundial, dins de la convocatòria de l’any 2022. L’actuació ha estat cofinançada pel Consorci de la Colònia Güell amb un import de 3.297,25 euros.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural Nacional i està inclòs en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Aquest Consorci té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.